вівторок, 16 грудня 2014 р.

Вечір-реквієм присвячений Небесній Сотні

16 листопада 2014 р. у Вороблевицькій СЗШ був проведений вечір-реквієм «Памяті Небесної Сотні присвячується…» Вся шкільна родина зібралась в актовій залі, щоб в скорботі схилити низько голови перед памяттю людей, яких було вбито у мирний час ХХІ ст.
Революція Гідності. Криваве Водохреща над Українським Дніпром…
Наче у страшному сні повернулися всі присутні в залі до подій майже річної давності. Кожен учасник вечора пам’яті знову переживає біль і розпач, усвідомлюючи скільки українців-патріотів, талановитих, гідних, вже ніколи не будуть радіти життю. У поетичних рядках звучить страшна правда про пережите, зворушують серце інсценізації, що відтворюють історичні факти, лине журлива мелодія про українських журавликів, які стали Небесною Сотнею.
У вечорі-реквіємі окрему сторінку було присвячено Йосипу Шілінгу, герою Небесної Сотні, уродженцю Вороблевич. Указом Президента України від 21 листопада 2014 року Йосипу Михайловичу Шілінгу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».
Щира дитяча молитва лине до неба за душі Небесної Сотні, присутні схиляють голови і хвилиною мовчання вшановують усіх тих, хто віддав своє життя за щасливе майбутнє України. Наскрізною ідеєю вечора є непохитна віра молодого покоління, що Україна, вимріяна героями Небесної Сотні, Україна без пристосуванства, підлості, хабарництва обов’язково настане. У це вірили герої Небесної Сотні. Не зрадьмо їхніх ідеалів!