суботу, 15 жовтня 2011 р.

Туристичні змагання в с.Медвежа




Увага! Увага! Увага!
Наш репортаж із мальовничого села Медвежа. Коротко ми вас ознайомимо з подіями наших туристичних змагань.
Коротенько про туризм.
Туризм займає важливе місце в навчально-виховній роботі  у вихованні підростаючого покоління.
Туристська діяльність сприяє формуванню активної життєвої позиції молодої людини. Туризм – винятково коштовний засіб фізичного виховання й активного відпочинку людини на природі. У туристських походах учні загартовують свій організм, зміцнюють здоров'я, розвивають витривалість, силу й інші фізичні якості, здобувають прикладні навички й уміння орієнтування на місцевості, подолання природних перешкод, самообслуговування й ін. Особливі умови туристської діяльності сприяють вихованню моральних якостей особистості: взаємопідтримки, взаємодопомоги, організованості і дисципліни, принциповості, чуйності й уваги до товаришів, сміливості, стійкості і мужності, почуття боргу і відповідальності, високих організаторських якостей.
І саме сьогодні зібрались команди з вісьми шкіл.
Розпочинались змагання із підняттям прапора, виконання гімну України, привітань команд.
Організатори туристичних змагань ознайомили із конкурсами у яких  слід виборювати перемогу.
Це:_облаштування_________
_____приготування обіду____
_____переправа___________
_____в’язання вузлів_______
_____музичний конкурс__
Всі команди  молодці. 
Вони достойно боролись за перемогу.
Тільки треба було бачити обличчя дітей. З яким переживанням, захопленням,стремлінням до перемоги раділи, підтримували один одного. Саме такі туристичні змагання здружують дітей. Вчать допомагати один одному.
У чому ми бачимо цінність туристичних змагань:
Оздоровча цінність. Туристична діяльність пов’язана з зміною місця перебування, організовується за любої погоди і вимагає від людини самі різноманітні вимоги. 
Регулярна туристична діяльність і участь в туристичних змаганнях  являється ефективним замінником фізичної праці, пробуджують в людини радість до життя, служать загартуванню і підвищують життєдіяльність організму.
Виховна цінність. Туризм сприяє вивченню історії і формуванню світогляду, веде до зауваження і активного захисту природних багатств.
Оскільки туристична діяльність проводиться в більшій мірі в колективі, коли один залежить від другого і в обов’язковому порядку вимагається тактовність, уважне відношення один до одного, коли власні інтереси не можна ставити вище інтересів колективу, то все це представляє великі можливості для інтенсивного виховання в дусі колектевізму і для формування таких цінних рис характеру, як впевненість в собі, здатність прийти на допомогу…


































Немає коментарів:

Дописати коментар