понеділок, 25 березня 2013 р.

Районний семінар педагогів-організаторів на базі нашої школи




Семінар педагогів - організаторів у Вороблевичах
Село Вороблевичі напрочуд мальовниче, гостинне. Скільки яскравих особистостей, талановитих людей подарував цей населений пункт рідній Україні. А шлях кожного розпочинався, звісно ж, з Вороблевицької школи.
       12 березня 2013 року у Вороблевичах радо вітали педагогів-організаторів Дрогобицького району та методиста відділу освіти Баранич Я. О. На базі Вороблевицької СЗШ І-ІІІст. було проведено районний семінар педагогів - організаторів : «Організація проектної діяльності учнів в позаурочний час».
Школа –співучий вулик дитячих мрій і захоплень! Вона живе особливим життям. Це не просто приміщення де навчаються діти, це дитяча країна. Тут відбувається становлення людини, яка йде у самостійне життя.
Тема семінару є актуальною сьогодні, адже одним із головних завдань школи є виховання здорових дітей, пропагування серед молоді здорового способу життя, пояснення учням згубного впливу шкідливих звичок на їх молодий організм, здійснення правильного вибору в житті.
Учасників семінару люб’язно зустріли учні та вчителі  Вороблевицької школи. Директор, Бунь Михайло Ярославович,  презентував свій навчальний  заклад.
Учасники семінару мали змогу оглянути учнівську виставку  виробів декоративно-прикладного  мистецтва та ознайомитись з  виховною системою школи.
Заступник директора з навчально-виховної роботи Герман Галина Михайлівна  ознайомила із резюме педагога-організатора школи Мачишин Галини Степанівни.
«Робота з учнями не дає Галині Степанівні зупинятися на досягнутому. Вона прагне до постійного руху вперед, розуміючи, що дітей може і має право виховувати і навчати тільки творчий, відданий своїй праці педагог.»
Заступник директора з виховної роботи Жеплінська Любов Іванівна підготувала доповідь на тему: «Проектна діяльність у виховній роботі — вимога часу».
“Бути тобі вчителем!
Доля твоя не буде  легкою, але  вона  буде  прекрасною. І  пам’ятай,  що набагато  легше любити увесь  світ, аніж  одну чужу дитину! Любов  твоя  не повинна бути  сліпою, знання твої мають будити в юній душі  прагнення стати вище, дивитися далі, служити Добру  та Істині. І коли це станеться, тебе величатимуть Учителем з великої літери!”
Педагог-організатор Мачишин Галина Степанівна представила електронну презентацію “ Організація проектної діяльності учнів в позаурочний час”.
 Цікавим і пісенно-сонячним був загальношкільний виховний захід : мюзикл « Принцеса Лея», який підготували і провели з учнями педагог-організатор Мачишин Галина Степанівна та вчитель музики Дудич Галина Богданівна .
Підсумовуючи досвід роботи педагога – організатора  у Вороблевицькій школі, виступила методист відділу освіти Баранич Я. О., яка наголосила що  Галина Степанівна вдало реалізує основні вимоги програми національної школи, використовує такі форми виховної роботи, які спрямовані на утвердження в учнів моральних якостей, що базуються на загальнолюдських цінностях. Виховну роботу планує відповідно до «Основних орієнтирів виховання».
Постійно працює в плані підготовки дітей , підлітків до свідомого життя в дусі взаєморозуміння, миру, злагоди, доброти, справедливості , інших доброчинностей. Належну увагу, приділяє підготовці і проведенню масових загальношкільних, виховних заходів, конкурсів.
 Галина Степанівна дотримується педагогічної етики, поважає гідність учнів, вживає заходів щодо попередження правопорушень серед неповнолітніх. Ефективно використовуючи традиційні форми виховної роботи, шукає нові, нетрадиційні, які, відповідаючи змісту національного виховання, враховують інтереси та захоплення сучасної молоді. Метод проектів у виховному процесі допомагає Галині Степанівні у сприянні розвитку творчої особистості.
Учасники семінару активно включились у обговорення, ділились своїм досвідом, вирішували проблеми.
Життєва енергія вчителів та учнів нашої школи викликає захоплення й повагу. На шляху становлення нашого суспільства вони знайшли спосіб адаптації школи до суспільних змін і впевнено впроваджують його в шкільну практику.

В житті завжди буває вибір.

В  житті завжди буває вибір,
Стояти, йти чи повернутись,
Чи усе взяти в свой руки,
А може слізно схаменутись.

Завжди ми мрієм про найкраще,
То у гору то у низ життя кидає,
То сльози радості то горя,
По тілу доля проливає.

Ми поринаєм в
боротьбу,
І надриваєм свої
 жили,
В житті завжди буває вибір,
Та не завжди хватає сили.
Дирекція Вороблевицької СЗШ І-ІІІст.





































Немає коментарів:

Дописати коментар