вівторок, 15 листопада 2016 р.

ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ У ВОРОБЛЕВИЦЬКІЙ СЗШ І-ІІІ СТ.


   День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають у нашій країні.
   Так у Вороблевицькій СЗШ І-ІІІ ст. відбулися ряд заходів, приурочених  цьому святу.
   Учні 9 класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Ластов’як Л.М. підготували усний журнал «Дорогою тисячоліть». «Гортаючи» сторінки журналу, дев’ятикласники ознайомили присутніх з історією походження слов’янської писемності, розповіли про «батька української історії та словесності» Нестора Літописця, про слов’янських просвітителів Кирила та Мефодія, вразили цікавими фактами про сучасну українську мову.
   Гості свята змогли переглянути короткометражний фільм про Нестора Літописця та цікавий мультфільм «Кухлик» ( за однойменною гуморескою
 П. Глазового).
   Жодне українське свято не можна обійтися без пісні. Так і свято рідної мови. На святі лунали прекрасні пісні про рідну українську мову.
   Мовний квест сподобався усім присутнім. Цікаві мовні загадки, ребуси,
шаради, анаграми, граматичні приклади не залишили байдужим нікого.
  Окрім усього, гості свята мали можливість насолодитися цікавими і веселими мініатюрами у виконанні учнів 6 класу під керівництвом класного керівника Стахів Г.М.
   Свято вийшло змістовним і цікавим, а головне, що кожен зрозумів, що  українська мова – це скарб, який передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє.
    















Немає коментарів:

Дописати коментар