вівторок, 16 жовтня 2018 р.

ЗУСТРІЧ ІЗ ЗАХИСНИКАМИ ВІТЧИЗНИ У ВОРОБЛЕВИЦЬКІЙ СЗШ І-ІІІ СТ.


      Кулями ніч стрекоче,
     "Гради" ворожі б'ють.
    Світяться гнівом очі,
    В серці скипає лють.
         Чуєш, як сурми грають?
     Кличе буремний час.
      Кіборги не вмирають,
Кіборги серед нас!

   16 жовтня 2018 р. у Вороблевицькій СЗШ І-ІІІ ст. відбулася зустріч з воїнами АТО. Ініціював зустріч зі своїми побратимами працівник школи Костенко Андрій Васильович, старший солдат запасу, учасник АТО, в/с 92 та 58 ОМБр.
   До учнів завітали захисники, герої, наші воїни, що в такий складний для країни час йшли на захист рідної землі, свого дому, родини, дітей, заради нашої з вами свободи та майбутнього, а саме:майор запасу Кіндратів Олег Євгенович, голова ТО "Ветеранська спілка воїнів АТО", учасник АТО; капітан ЗС України Фояк Ярослав Мирославович, старший офіцер відділення офіцерів запасу і кадрів Дрогобицько-Бориславського ОРВК; сержант запасу Летнянчин Василь Миколайович, учасник АТО   в/с 3 БТРО; солдат запасу Грицьків Роман Михайлович, учасник АТО,   в/с 54 ОМБр; протоієрей Тарас Коцюба, військовий священник (капелан); старший прапорщик ДСНС Свиридов Микола Володимирович 2 СЦШР ДСНС України. 
 Ще й досі трапляється, що Друга світова війна нагадує про себе страхітливими знахідками: нерозірваними бомбами, мінами, гранатами. Фахівець-сапер Свиридов Микола Володимирович розказав про правила поводження із виявленими підозрілими вибухонебезпечними предметами.
   Капелан Тарас Коцюба розказав, хто такі військові капелани. Саме віра в Бога, любов до ближнього та патріотизм дають сили та натхнення на подвиги заради миру та перемоги. 
   Воїни, які побували на фронті, розповіли учням про важливі моменти під час боїв, про відносини з місцевим населенням, про свої будні, про підступні вилазки ворога. А ще вони принесли з собою військові обладунки - бронежелети, каски, розірвані снаряди, особисті аптечки воїна. Герої дали можливість учням все приміряти, потримати в руках зброю та відчути себе захисником Вітчизни.
   Ця зустріч нікого не залишила байдужим. Сподіваємося, що в найближчий час ця війна закінчиться і в Україну прийде мир та спокій.
   Від директора школи Буня М.Я. та учениці Герман О. прозвучали щирі слова подяки  і шани всім бійцям, які перебувають на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України, за їх бойовий дух, за незламний характер та жагу до перемоги.
   По закінченню зустрічі воїни АТО побажали всім присутнім у залі здоров'я, удачі, щастя та мирного неба над головою.
   Завершилася зустріч спільною фотографією на пам'ять.



















Немає коментарів:

Дописати коментар