вівторок, 23 січня 2018 р.

Ти не загинеш, Україно!

   В історії становлення незалежності і соборності України  особливе місце займає  22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
   Щороку в цей день весь український народ iз вдячністю згадує тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу.
   Вороблевичани пам’ятають про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на  вівтар незалежності, соборності, державності. Вірять, що територіальна цілісність України скріплена кров’ю і їх односельчанина Героя України Йосипа Шілінга.
    З метою  формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України у Вороблевицькій СЗШ І-ІІІст. організовано та проведено ряд заходів:
-виховні години: «Соборність – це символ боротьби за волю»;
-книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “ Шлях України до возз′єднання»;
-конкурс малюнків «Соборна Україна–  це значить, що наша держава – єдина!»;
-випуск стіннівок «Я люблю Україну»»;
лінійка «Ти не загинеш, Україно!»;
   В церкві Царя Христа відбулася поминальна панахида за Йосипа Шілінга та всіх новітніх героїв незалежності й соборності України.







Немає коментарів:

Дописати коментар