понеділок, 29 січня 2018 р.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

  29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. Саме цього дня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.
   Бій тривав лише п'ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на два дні.
 Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.
   На знак вшанування пам'яті загиблих Героїв Крут у Вороблевицькій СЗШ відбулася загальношкільна лінійка  «Битва під Крутами – героїчна сторінка українського народу» та переглянуто фільм "Крути. Молода кров".
   Вчитель історії Мороз А.М. звернув увагу учнів на те, що і сьогодні, як і сто років тому, Україна виборює незалежність. 
  Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, героїв Небесної Сотні, АТО буде вічною. Їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.










Немає коментарів:

Дописати коментар